Spesifik Ürünler
Firmamız spesifik gübrele, azotlu sıvı gübre, orgonomineral gübre, azotlu orgonomineral gübre, nk gübre, sıvı organik gübre, aminoasitli gübre ve aminoasitli organik gübre imalatı yapmaktadır.

FULLRANDIMAN 55 Azotlu Sıvı Organomineral Gübre
Bitkisel menşeli % 18 lik humik asit içerir. Serbest amino asit ve mineral maddelerce zengindir. Yapraktan ve kökten uygulama şekli vardır.
İnsektisit (böcek ilaçları) ve fungusitlerle (mantar ilaçları) beraber uygulanabilir. Bitki gelişimini hızlandırıp rekolteyi arttırır.
İçerisindeki MgO sayesinde iletim demetlerinin güçlü bir şekilde çalıştırarak en uç noktaya kadar bitki besin elementlerinin taşınmasını sağlar.
Üretilen ürünlerde randıman, verim ve kalite artışı sağlar.
Bitkinin Azot(N), Çinko(Zn), Magnezyum(Mg) ve Bor(B) ihtiyacını karşılar.
Meyve dökülmesini engelleyerek meyvelerin sağlıklı gelişimine katkıda bulunur.
Ürünlerin raf ömrünü ve depolama süresini artırır.
Koruyucu protein oluşumunu destekleyerek, bitkinin dona ve strese karşı dayanıklılığını artırır.
Kimyasal gübrelerin üründe meydana getirdiği olumsuz etkileri azaltır.
Ayrıca Zeytin ve Fındık üretiminde kalite, verim ve randımanı artırır.
BESTO CALMAX Nk Gübre Çözeltisi 10 - 0 - 8 (16 Ca0)
BestoCalmax, üstün teknoloji ile üretilmiş yüksek oranda Kalsiyum (Ca) Azot (N) ve Potasyum (K) içeren bir bitki besleme ürünüdür. Kalsiyum bitki dokusunun en önemli yapı taşlarından birisidir. Eksiklik belirtileri büyüme noktalarında ve genç yapraklarda ortaya çıkar. Genç yapraklar deforme olur, yaprak kenarlarında siyah-kahverengi lekeler ortaya çıkar ve yapraklar aşağı ve yukarı doğru bükülür. Özellikle domates ve biber çeşitlerinde çiçek burnu çürüklüğü, elmada acı benek hastalığı ve narenciyede kofluklar görülebilir. BestoCalmax uygulanması meyve iriliği ve sertliği artırır, yarılma ve çatlamaları önler, albeniyi artırır. BestoCalmax bitki dokularını don ve zararlılara karşı direnç kazandırıp mantari ve fungal hastalıklara karşı korur. Kalsiyumla birlikte yerli üretimde ilk yüksek oranda Potasyum (K) ve Azot (N) içeren sıvı bir gübredir. Potasyum meyvelerin olgunlaşmasını ve renklenmesini sağlar. Potasyum, hasat edilen meyvenin kalitesine ve raf ömrünün uzamasına direkt etkilidir. Bitkilerde hayati öneme sahip metabolik, fizyolojik ve biyokimyasal işlevlere sahiptir. Bitkinin tamamının kolayca alınabileceği şekilde üretilmiş komplex yapıda potasyum içerir. Hem damlamadan hem de yapraktan uygulabilir. Yapraktan ve kökten uygulanma sonrası çok kısa bir sürede bitki bünyesine geçer. Azot ise;Bitkinin bir çok hayatsal faaliyetler için gereklidir. Yeni hücre oluşumu, hücresel faaliyetlerin devamı için azot gereklidir. Normal kök ve gövde gelişimi için gereklidir. Protein, klorofil, nükleik asit ve aminoasitlerin yapısında bulunur.
SUPER XBitkisel Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübre
D.) Azot Metabolizmasına Etki:
SU SICAKLIK NİSBİ NEM DOLU-DON-RÜZGAR KÜLTÜREL YÖNTEMLER FENOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER | Kuraklık veya çok su verme) (Çok düşük veya yüksek sıcaklık) (Çok düşük) (Şarşıtma, budama, uç alma, yaprak alma) (Çiçeklenme başlangıcı, meyve başlangıcı) |
NEDEN SUPER-X KULLANIYORUZ ? FAYDALARI NELERDİR ?
A.) Bitkide stres olduğu dönemlerde ki Etki;
STRES FAKTÖRLERİ
Yukarıda sayılan stres faktörlerinden bir veya birkaçı varsa bitkinin stomaları kapanır. Fotosentez durur. Koşullar normale dönene kadar bitki kendisini korumaya alır. Stres altındaki bitkiye aminoasit verilirse stomalar açılır. Bitki normal faaliyetine geri döner. Aminoasit bitkinin stresten çıkmasını sağlamış olur.

B.) Döllenme ve Meyve Oluşumuna (Meyve tutumuna) Etki:
Polen dişicik tepesine gelince çimlenir. Dişicik borusu içinde gelişebilmesi için şeker ve aminoasitlere ihtiyaç vardır. Şayet bitkide stres varsa aminoasit diğer organlara taşınır. Polen dişicik tüpünde iyi gelişemez. Döllenme olmaz. Bu dönemde aminoasit verirsek döllenmeyi teşvik eder.
Aminoasit bitkinin stresten çıkmasını sağlamış olur.

C.) Besinlerle Sinerjik Etki (Şelatlama):
İki aminoasit molekülü bir araya gelerek iz (mikro) elementleri şelatlatlar, oluşan bu şelatlı yapı bitki içerisine çok kolay girer.

Azot metabolizmasında köklerde aminoasit oluşurken enerjiye ihtiyaç vardır. İşte bu dönemde aminoasiti hazır verirsek bitki enerji harcamaz. Enerjisini diğer aktivitelerinde kullanır. Stresten daha kolay çıkar.
A.) Bitkide stres olduğu dönemlerde ki Etki;
STRES FAKTÖRLERİ
Yukarıda sayılan stres faktörlerinden bir veya birkaçı varsa bitkinin stomaları kapanır. Fotosentez durur. Koşullar normale dönene kadar bitki kendisini korumaya alır. Stres altındaki bitkiye aminoasit verilirse stomalar açılır. Bitki normal faaliyetine geri döner. Aminoasit bitkinin stresten çıkmasını sağlamış olur.
B.) Döllenme ve Meyve Oluşumuna (Meyve tutumuna) Etki:
Polen dişicik tepesine gelince çimlenir. Dişicik borusu içinde gelişebilmesi için şeker ve aminoasitlere ihtiyaç vardır. Şayet bitkide stres varsa aminoasit diğer organlara taşınır. Polen dişicik tüpünde iyi gelişemez. Döllenme olmaz. Bu dönemde aminoasit verirsek döllenmeyi teşvik eder.
Aminoasit bitkinin stresten çıkmasını sağlamış olur.
C.) Besinlerle Sinerjik Etki (Şelatlama):
İki aminoasit molekülü bir araya gelerek iz (mikro) elementleri şelatlatlar, oluşan bu şelatlı yapı bitki içerisine çok kolay girer.
Azot metabolizmasında köklerde aminoasit oluşurken enerjiye ihtiyaç vardır. İşte bu dönemde aminoasiti hazır verirsek bitki enerji harcamaz. Enerjisini diğer aktivitelerinde kullanır. Stresten daha kolay çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder